vrijdag 25 maart 2011

Schrijven: het wonder van de fantasie

Kleuters worden verwend met de prachtigste prentenboeken, maar wanneer ze eindelijk kunnen lezen worden de boeken vaak een stuk minder speels.
In deze cursus zoeken we creatieve oplossingen om die speelsheid vast te houden. We proberen te ontdekken hoe we woord en beeld in evenwicht krijgen en waarmee beginnende lezertjes het best te verleiden zijn. Dan kruipen we zelf in de huid van een kind, en fantaseren er duchtig op los.
Met de praktische tips die jullie worden aangereikt, moet het zeker lukken een verhaal uit je pen te schudden dat kinderen tussen 6 en 8 jaar écht kan boeien.


De Bron
Koetsweg 122
3010 Kessel-Lo

Begeleiding
Sandrine Lambert is auteur en illustrator van kinderboeken. Vorig jaar verscheen haar eerste roman voor volwassenen: Wildgroen (uitgeverij Lemmens).


Photobucket

Wat een fantastische workshop. Drie vrijdag namiddagen mag ik genieten van het wonder van de fantasie.

Wat boeit ze, onze 6 tot 9-jarigen, waarom boeit het ze en hoe kunnen we het brengen. Wat mogen we niet vergeten? Wat kan ertoe bijdragen, dat een boek zo gemaakt wordt, dat ze het in een ruk willen uitlezen.

Alledaagse teksten worden hervormd tot literaire pareltjes. We mogen teksten omvormen naar eenlettergrepige teksten en eigen teksten schrijven rond een gegeven thema. Lekker naar buiten in de zon en dromen en schrijven maar.

De mensen die ik ontmoet heb zijn erg interessant, begaafd en ontzettend fantasierijk.

Genieten is het woord...

Mensen die meer info willen over Sandrine Lambert, haar werk en workshops kunnen hier een kijkje nemen:

http://users.telenet.be/sandrine.lambert/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten