zondag 17 april 2011

PReTT

Photobucket

PReTT is een nieuw initiatief om creatieve geesten samen te brengen. Verschillende PReTT-sessies tot nu toe resulteerden in een reeks tekeningen, collages, kijkdozen, monsters en veel meer. Tijdens deze concertnamiddag was deze (groeiende) bonte collectie werk voor het eerst te bewonderen, en dit alles gecombineerd met vier optredens van aanstormend talent, gevolgd door een jamsessie.

Op het muzikale programma:
Jacky K (BE)
Astronaute (BE)
Yellowkep (NL)
Yannick Wijnants (BE)
(meer info volgt!)

en aan de muren:
Evelien Vanhamel
Liesbeth Vander Waeren
Yannick Wijnants
Joeri Wijnants
Tim Geelen
Priscilla Bistoen
Annemie Boonen
Edith Doove
Charley Case
Remco Roes
Sara Bomans

Inschrijven voor de PReTT-bijeenkomsen zijn gratis maar verplicht wegens zeer beperkte plaatsen. Mail hiervoor naar bomanssara@hotmail.com
De werken zijn (vrijblijvend) te koop aan democratische prijzen. De opbrengst wordt gebruikt voor de uitgave van een publicatie die na een jaar alle PReTT- wapenfeiten zal bundelen.

Wat een aangenaam initiatief van Sara om de creatievelingen onder een dak samen te brengen, hun innerlijke vuur los te laten en vervolgens een tentoonstelling onder muzikale begeleiding te geven. Iedereen brengt zelf een hapje en een drankje mee en het groeit vanzelf uit tot een ware gezellige muzische bijeenkomst.


Jackie K


Myrthe


Yannick Wijnants
(Toeval wil, dat we deze jonge getalenteerde accordeonist gisteren ook al bij Gerda Steegmans hebben zien spelen. Frauke-Mihne's hart was onmiddellijk verkocht, en dat wil al wat zeggen..)

Ikzelf heb niet veel van de muziek kunnen beluisteren. Wij hadden namelijk onze twee spoken weer bij en die vinden muziek 'enzo' wel leuk, maar dan op hun kortstondige (lees: micro-)interessespanne.
En .. ze moesten weer eens stil zijn, net zoals gisteren. No can do natuurlijk. Het was allemaal veeeeeeeeeeeeeel te spannend.
Dus.. i.p.v. te genieten van de muziek liep ik de hele tijd ssshhshend achter onze nazaten en probeerde ze stil te houden met veel te veel lekkernijen dan goed voor hun is.
Menig persoon had veel begrip voor het wezen van een kind, vooral dat van Floran, maar toch voel ik vaak dat het niet gepast is en niet door iedereen geapprecieerd wordt. Er kan echter niet veel aan gedaan worden. En ons en de kinderen opsluiten is ook geen optie. Waar zijn we dan mee bezig?

WAT ik echter gehoord heb van de muziek was heel erg mooi.
Op een bepaald moment zong er een tenger meisje, ik weet niet wie ze van bovengenoemden ze juist is, maar .. man, haar stem, wat een oerkracht. Zo mooi, zuiver en sereen.. het ging door merg en been. Eenvoudigweg Su-bliem.

Photobucket

Er was veel conceptuele kunst en ik had graag ieder's verhaal bij elk werk gehoord. Dat kan natuurlijk niet, maar men vrage zich wat er zich in het hoofd van de presterende creatieve geest afspeelt bij het creƫren van zijn PReTT-werk.

Nogmaals, een geweldig initiatief. Dit is wat jonge (en minder jonge) creatieve geesten nodig hebben om elkaar te ontmoeten en te prikkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten