zondag 24 april 2011

FINCA levensatelier: kunst voor de kleine mensen onder ons.

Op Paasmaandag bezochten wij de de kunstmarkt op de bloesemfeesten te Hern.
Aan het kasteel van Hardelingen stonden allerlei kunstzinnige standjes, maar wij gingen er speciaal heen om het standje van Finca te zien.
Finca is een vzw opgericht door Heidi Lavens. Een creatief atelier voor kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen maken de mooiste dingen. Ze denken niet alles kapot, zoals wij volwassenen. Alle schoonheid komt er spontaan uit en het resultaat is vaak prachtig!
Er stonden versierde kabouters, een peperkoeken huisje, schilderijtjes en andere pareltjes, allemaal gemaakt door kinderen.

Wat Heidi Lavens doet is niet het gewone aanleren van tekenen op de klassieke, standaard (en beetje saaie) manier. Zij laat de kinderen dingen creƫren op allerlei geweldige, boeiende & alternatieve manieren, zoals ze onder andere met autootjes door de verf laten rijden, er knikkers door laten rollen en nog zoveel meer!

Onze kinderen hebben er in ieder geval van genoten. Het rare is dat mensen altijd opkijken als je op straat wandelt met volgeverfde -en bestempelde kinderen. Sommigen kunnen het toch niet laten er een opmerking over te maken. Grappig.
Waarom moeten kinderen altijd zo blinken? Laat ze zich toch vuilmaken. Zowel kinderen als kleren kan je wassen. Krijg je de vlekken niet uit de kleren? So what, binnen een maand of twee passen ze er toch niet meer in en moeten de kleren naar spullenhulp. Laat ze doen, onze kinderen. Laat ze zich alstublieft vuil maken en zichzelf zijn. Alleen zo kunnen ze vrij zijn.

Weg met de saaie kunstacademielessen voor kinderen. Leve de creatieve geest.

Onze jeugd heeft nood aan meer 'Finca's'.

Allen die vrijheid van expressie, creativiteit en schoonheid hoog in het vaandel dragen, daarheen. Doen. Echt.

Photobucket

Info:

Basic Information
Founded
2011
Location
riksingenstraat 42
Description
You plan what you can in order to create a zone where the really beautifull spontaneous things can happen....that 's all you can do (Jeff Wall)

General information
Ateliers voor kinderen vanaf 3 jaar...schilderkunst voor volwassen...
wordt verwacht: kookatelier,creatieve therapie,yoga,zumba,salsa,performance-kunst,modeltekenen,familieopstellingen,gast-kunstenaars en projecten,ecologisch bouwen,....
Mission
......bezieling..liefde..verf..leren omgaan met vrijheid..kunst..passie...aarding..gastronomie..spiritualiteit..en dus iedereen op hun eigen missie laten mooi zijn...

http://finca-levensatelier.weebly.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten