vrijdag 1 april 2011

Het wonder van de fantasie (schrijfworkshop Wisper door Sandrine Lambert)

Mijn tweede les kinderboeken schrijven gegeven door Sandrine Lambert.

Vandaag moesten we 5 beroepen opschrijven. Vervolgens moesten we een eigenschap bedenken, die loodrecht tegenover dat beroep stond. Zoals een slager die geen bloed kan zien of een koorddanser die hoogtevrees heeft. Met deze gegevens mochten we proberen op 10 minuten een verhaaltje of een verhaallijn in elkaar te boksen.

Mijn verhaal ging als volgt:

Vandaag is het zover... De grote race.
Zoals steeds breekt Shorty het zweet uit. Dikke, zware druppels kruipen over zijn slapen naar beneden. Zijn ader bonst op zijn voorhoofd en zijn oren suisen.
Hoe was het toch ooit zover kunnen komen?
Plots wordt hij zachtjes aangepord door Tessa. Hij voelt haar neusharen prikken in zijn oor.
De wedstrijd... natuurlijk.
Angstig kijkt Shorty om zich heen. Hij draait zich om en zet het op een lopen! Zo snel hij kan, maar met een ruk komt hij tot stilstand.
"Shorty, niet alweer!" klinkt de loodzware stem van de ronde man met zijn dikke moustache. "Maak dat je op dat paard zit!".
Tessa kijkt hem aan met haar mooie glanzende kastanjebruine ogen, haar lange wimpers knipperen in het zonlicht. Maar wat Shorty ziet is een reuzegroot monster dat hem elk moment met huid en haar kan verslinden.
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, krijst Shorty!
De ronde man met de dikke moustache port hem aan en Shorty wankelt trillend naar Tessa. Hij glijdt wel tien keer van het laddertje dat speciaal voor hem gemaakt werd om Tessa te bestijgen. Shorty valt haast flauw van angst. Hij voelt Tessa's ruwe glimmende haren als naaldjes prikken door zijn broek. En wat heeft ze een woeste blik!
Plots klinkt er een harde knal en alles wordt zwart voor Shorty's ogen. Als hij zijn ogen opent ziet hij een juichende massa en hoort een oorverdovend lawaai.
De ronde man met de dikke moustache hijst hem in één ruk van Tessa's rug en geeft hem zo een dikke knuffel dat hij haast al Shorty's lucht uit zijn longen knijpt.
Jij bent de beste Shorty!


(Mijn gekozen thema was een jockey die bang is van paarden).

Referenties:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten