zaterdag 22 januari 2011

Expo: Stephan Vanfleteren - PORTRET 1989 - 2009

30/01/2011: Met ons allen naar Vanfleteren. Eindelijk.
Met de kinderen erbij heb je natuurlijk niet zoveel tijd om overal bij stil te staan, maar het was toch wel meer dan indrukwekkend. Kort maar krachtig.
Floran heeft de kunstzinnige genen van beide kanten geërfd. Hij is zowel gepassioneerd door tekenen en schilderen, als door fotografie. Hij was dus enorm onder de indruk van die grote, scherpe foto's. Frauke kon het haar koude kleren schelen. Zij is meer een fysiek persoon. Springen, hollen en ravotten.

Photobucket

Photobucket

Prachtige werken. Ik kan er niet meer op zeggen dan wat in alle recenties staat.

Een gewéldige fotograaf van deze tijd, een voorbeeld voor ons klommelaars, die verbleken in zijn aanschijn: http://www.stephanvanfleteren.com/

Photobucket

Expo: Stephan Vanfleteren - PORTRET 1989 - 2009
Stephan Vanfleteren
Overzicht

13-12-10 tot 27-02-11


C-mine Cultuurcentrum Genk

Info:

Dé tentoonstelling van 2009 was ongetwijfeld de overzichtstentoonstelling 'PORTRET 1989 - 2009' die topfotograaf Stephan Vanfleteren de afgelopen twintig jaar maakte. Schitterende portretten van bekende Vlamingen en Nederlanders, grote namen uit de culturele en politieke wereld.

Stephan Vanfleteren is één van de grote fotografen van dit land. Hij is het bekendst van zijn werk voor o.a. De Morgen. Een paar jaar geleden wijdde het Fotomuseum van Antwerpen een zeer succesvolle overzichtstentoonstelling van zijn werk en de voorbije jaren publiceerde hij de spraakmakende fotoboeken Flandrien over wielrenners en de wielerklassiekers.
Vlaanderen én Belgicum, een overzicht van zijn werk aan de hand van een fictieve reis door België door David Van Reybrouck.

Datum & Uur:
De tentoonstelling opent op zondag 12 december en is open van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 17 uur, op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur en bij avondvoorstellingen tot na de voorstelling.

Waar:
C-mine Cultuurcentrum Genk , C-mine 10 3600 Genk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten