maandag 16 mei 2011

De 7 hoofdzonden : fotografie

Photobucket

Bij het bezoek aan deze tentoonstelling werden we warm onthaald door Carlo Valkenborgh, mijn leerkracht fotografie in lang vervlogen, fijne en creatieve tijden.

Wat de foto's zelf betreft, moet ik eerlijk bekennen dat het niet zo mijn 'meug' was. Met het thema 'de 7 hoofdzonden' kan men zoveel meer doen dan dat wat er te zien was.

Een reeks foto's was zo flou gefotografeerd, dat je je er zelf maar iets bij moest denken. Dat is een bepaald genre, maar zeker niet het mijne.

Een aantal andere reeksen waren erg 'gewoon'. Ah, het gaat over de 7 hoofdzonden, dus laten we maar trekken wat we erbij denken. Iemand die zich volpropt, of iemand met dure dingen overladen.

Dan waren er wel enkelingen die wat doordachter tewerk waren gegaan en het thema wat meer diepgang hadden gegeven, maar die foto's waren dan weer zo simpel.

Niet dat ik het beter of slechter zou doen, maar dat is niet het punt.

Een reeks sprong er voor mij helemaal uit. Zowel qua compositie en techniek, als schoonheid. En dat was het werk van Indra Moonen. Wat zij daar hangen heeft, daar kan ik nog niet eens aan tippen! PRACHTIG. DAT mensen, is nu eens kwalitatieve fotografie.

Naast haar opleiding aan het SASK heeft ze ook nog ettelijke workshops in oude technieken gevolgd. Op het SASK was ze al een uitblinker. Door haar vervolmakingscursussen heeft ze zich nog verder gespecialiseerd.

Intussen werd er ook een interview met Indra Moonen wat betreft oude technieken gepubliceerd in 'De Limburger'. Dat artikel kunnen jullie hier in het archief van 'De Limburger' bekijken (=.pdf download).
Indra's blog: CONTRASTIQUE.

Dank u SASK voor het voortbrengen van goede fotografen. Dank u Indra, om ons nog eens iets 'hors du commun' te tonen.

Wie wat meer van Indra Moonen wil zien kan dit doen op haar mooie website:

http://www.contrastique.com/

3 opmerkingen:

  1. Interessant onderwerp. Indra Moonen heeft vooral bij 'concept' zeer leuke foto's! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel knap. Mijn voorkeur gaat naar de personal stills. Mooie, scherpe belijningen en spannende composities ! Zij heeft the look ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad, dat vind ik er dus ook van :)

    BeantwoordenVerwijderen