zondag 10 oktober 2010

Verhalen in het Park (Alden-Biezen)

Op 09 oktober 2010 zijn we met ons gezinnetje naar ‘Verhalen in het Park’ geweest in Alden-Biezen.

Een verteller nam alle kindjes tussen 4 en 7 mee naar het bos (wij oudjes mochten ook mee) waar hij onder muzikale begeleiding verhalen vertelde over trol Caramel en Trol Snottebel.
Ik moet hier toch even vermelden hoe trol Snottebel er uit zag, want dat is me bijgebleven: ‘Trol Snottebel had ogen als rotte pruimen, een neus als een tomaat, een mond als een banaan en tanden als rozijnen. En als hij huilde, rolden en vieze dikke bruine tranen uit zijn ogen’. Heb het maar aan de hand zou ik zeggen..
Het was fijn om te zien hoe die getrainde (of super getalenteerde) verhalenvertellers een heel publiek konden meeslepen, en blijf maar eens een groep van die leeftijd boeien. Petje af.

Photobucket

Na de verhalenwandeling werden we getrakteerd op koffie, taart en …. een leuk alternatief muzikaal optreden in het midden van het bos. De mensen waren een beetje verkleed à l ’ancien, dus dat was mooi. Je had het gevoel dat je in een oud kamp in het bos terecht was gekomen. Er was zelfs een vuurput.

Nu we toch bezig waren, konden we thema bos misschien beter ook doortrekken naar de dag erop. Op 10 oktober vond namelijk de opening van het spelbos in Alken plaats. Ook allen daarheen. Voor we aan de wandeling begonnen mochten de kinderen even meedoen met een sessie ‘Djembe’ spelen. Dat was leuk zeg. Allemaal samen trommelen.

Photobucket

Daarna hup, allen het bos in. Op zoek naar de kaboutertjes en de elfjes.

Photobucket

Geen opmerkingen:

Een reactie posten